Enlaira’t es projectarà als cinemes Girona

La primera edició d’Enlaira’t es va centrar en una investigació per part dels estudiants per experimentar la relació directa entre qualitat de l’aire i salut. Aquesta segona edició, a les aules es segueix reflexionant sobre com afecta la contaminació atmosfèrica a la nostra salut i analitza la vessant més social de la problemàtica, qüestionant, en primer lloc , els inputs que rebem com a possibles usuaris del vehicle privat per adquirir-ne un i sentir-nos així millor (o això ens volen vendre); i assajant, en segon lloc, com seria fer un exercici similar però posant al centre modes de mobilitat activa i sostenible com anar a peu, en bicicleta o en transport públic (metro, autobús, tramvia, etc.)

 

El dia 14 de gener, a les 10:20, la segona edició d’Enlaira’t va començar a l’institut l’Alzina de Sant Andreu. Aquest cop es convidava a 10 instituts de Barcelona a reflexionar sobre com la publicitat ens ven un model de mobilitat que no és sostenible i que suposa una de les principals fonts de la contaminació atmosfèrica generant, al seu torn, un dels principals problemes de salut pública de la nostra ciutat. Amb dues sessions de dues hores a cada institut amb dos divulgadors i professionals del medi ambient i la comunicació com Alexandra Farbiarz i Jordi Flamarich, faciliten als gairebé 300 participants a estructurar un relat entorn modes de mobilitat com anar a peu, la bicicleta o el transport públic. A partir d’aquí, i amb unes eines proposades i material de base al qual es pot accedir a la Guia Didàctica del projecte, els participants d’Enlaira’t compten amb uns tres mesos per elaborar el seu propi anunci que sedueixi a un usuari potencial de modes més sostenibles i saludables.

El dia 9 de maig, d’11 a 13:30 del matí, als Cinemes Girona, es presentaran totes les propostes audiovisuals treballades des dels centres educatius participants. S’ompliran totes les butaques amb tots els i les estudiants i professorat participants de l’Enlaira’t, i també amb convidats de luxe relacionats amb el cinema i la sostenibilitat. Perquè, aquests curts publicitaris fets per l’alumnat competiran en 4 premis i seran valorats per un jurat que amb un doble perfil: científic i comunicatiu.

Els vídeos presentats seran valorats entre el jurat i finalment s’entregaran uns premis a:

  • el millor guió (missatge clar i directe, que transmeti valors treballats a l’aula sobre mobilitat sostenible i qualitat del aire, que provoqui, que faci reflexionar, que arribi al públic),
  • la millor direcció artística (l’exploració de llenguatges creatius, nous formats i conceptes, originalitat),
  • i el millor muntatge (aplicació de plànols, tècniques de muntatge, trucs per col·locar bé la càmera, etc.)

En breu tindrem més detalls sobre qui formarà part del jurat, amb quins convidats i convidades comptarem el dia de la projecció i, també, en què consistiran els premis. Mentrestant, podeu seguir-nos en el nostre instagram (@enlaira_t), on no només publiquem com treballem amb els i les joves participants, sinó que també plantegem preguntes, analitzem com es tracta qüestions de gènere en la publicitat automobilística i moltes altres qüestions d’interès per a tothom. Enlaira’t amb nosaltres i ho veuràs més clar! #menyscotxesmessalut.

0 comentaris

Deixa un comentari

¿Vols unir-te a la conversa?
La teva aportació serà benvinguda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada