Enlaira’t Festival! 32 anuncis de mobilitat sostenible d’estudiants d’ESO

El dia 9 de maig, als Cinemes Girona, finalitza la segona edició d’Enlaira’t amb la projecció de les 32 propostes audiovisuals dels 300 estudiants participants

Després de molts mesos treballant-hi, des de desembre de 2018, la segona edició d’Enlaira’t s’apropa al seu final amb la projecció i entrega de premis el proper 9 de maig als Cinemes Girona de 11:00 a 13:30 h. Fem una mica de memòria. Durant el mes de febrer del 2019 vam fer una vintena de sessions presencials en 8 instituts de Barcelona amb estudiants d’ESO. L’Alexandra Farbiarz i en Jordi Flamarich van situar als participants en continguts relacionats amb la relació entre qualitat de l’aire i salut, com la publicitat ens ven un model de societat ‘amb cotxe’ que no respon amb la realitat i com elaborar un vídeo breu i prou atractiu per transmetre un missatge.

Els més de 300 estudiants participants han comptat amb un parell de mesos per desenvolupar les seves propostes a nivell de guió, producció, gravació i edició. Com a resultat comptem amb 32 propostes d’anuncis que enlloc de promoure un model ‘cotxecentrista’ destaca les avantatges, ambientals i fins i tot emocionals, d’un model on anar a peu, en bicicleta o en transport públic és el protagonista.


Categories premiades i jurat de luxe

Només 4 vídeos seran els premiats en les següents categories:

Millor Guió: valorant un missatge clar i directe, que transmeti valors treballats a l’aula sobre mobilitat sostenible i qualitat del aire, que provoqui, que faci reflexionar, que arribi al públic.

Millor Direcció Artística: cercant propostes que explorin llenguatges creatius, nous formats i conceptes. Premiarem l’originalitat.

Millor Muntatge: centrat en la part tècnica del vídeo – els tipus de plànols que fan servir, com els munten, si han pensat on col·locar la càmera, etc.

Premi del Públic: Entre una pre-selecció feta dels vídeos que presenten les millors característiques tècniques, el públic votarà els 4 millors en una votació amb el mòbil que es farà el mateix 9 de maig amb una aplicació web.


Per valorar els 32 vídeos creats es compta amb un jurat de luxe:

  • Millor fotografia/muntatge; Àngela Martínez, Cap del Servei Audiovisual del CCCB. Aquí teniu l’entrevista que li hem fet.
  • Millor direcció artística: Agustí Argelich, director del Festival Filmets de curts de Badalona. Aquí teniu la nostra conversa amb ell.
  • Millor guió: Glòria Carrasco, especialista en qualitat de l’aire i salut de ISGLOBAL. També hem parlat amb ella en aquesta entrevista que trobareu al blog.

Premis Enlaira’t 2019

I què guanyaran els 4 vídeos escollits?

  • Els guanyadors de millor guió / millor direcció artística / millor muntatge: guanyaran una sortida amb bicicleta per tota la classe amb Biciclot: AIREJA’T EN BICI en una visita al BICI HUB  i itinerari de 8 km pels carrils bici, platges i parcs de l’entorn amb instruments per mesurar la contaminació de l’aire (PM10, NO2 i soroll dB) en 3 punts del Poblenou molt diferents.
  • Premi del Públic: el públic votarà els 4 vídeos que aniran al MOUTV en representació de Enlaira’t i que es visualitzaran durant el mes de juny a les pantalles del metro de la ciutat.

Tots els guanyadors, 7 en total (3 per temes tècnics i de continguts, i 4 per votació popular) comptaran amb l’entrega d’un obsequi simbòlic.


Estructura de la sessió

El pròxim 9 de maig la sessió es desenvoluparà de la següent manera:

11:00-11:45: 1era Part _ Introducció

11:45-13:15: 2ona Part_Projecció de vídeos i entrega de premis

  • Presentació dels vídeos i jurat.
  • Visionat dels vídeos – Els vídeos els visualitzarem per blocs temàtics: bus / metro / caminar / bicicleta / altres.
  • Entrega de premis per part de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire i el Jurat.

13:15-13:30: Cloenda de la sessió.

0 comentaris

Deixa un comentari

¿Vols unir-te a la conversa?
La teva aportació serà benvinguda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada