Especialistes en qualitat de l’aire, salut i mobilitat acompanyen Enlaira’t 2018

Durant la seva recerca, els joves i les joves han estat preparant algunes preguntes clau sobre la temàtica, amb l’objectiu que, el dia del Congrés, els experts i expertes convidades les responguin de manera directa i clara. Aquestes respostes juntament amb la presentació dels vídeos generats fins el moment en el projecte (entrevistes a estudiants, gravació de sessions presencials i algunes imatges d’aparició en mitjans), donarà forma a la primera part de l’acte. Entre els especialistes assistents s’hi troben:

  • Xavier Querol. Professor d’Investigacions del CSIC, geòleg, Vicedirector del comitè científic de la ONU per contaminació transfronterera, assessor  de la OMS (Organització Mundial de la Salut) per la revisió de les guies de qualitat de l’aire. Premi Medi Ambient Generalitat 2009 i Premi Rei Jaume I 2013, per la protecció del medi ambient.
  • Sílvia Casorran, llicenciada en Ciències ambientals. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la mobilitat sostenible, com a consultora en l’empresa privada durant 15 anys i, des del gener de 2017, com a servidora pública de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). Es dedica a planificar i gestionar la mobilitat, especialitzant-se en la potenciació del transport públic i de la bicicleta. Forma part de la Plataforma de Promoció del Transport Públic, Associació Veïns i veïnes Poble Nou i Col·lectiu Superilla Poblenou.
  • Jordi Sunyer, cap del programa de Salut infantil d’ISGlobal. És catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UPF (Barcelona). La seva línia principal de recerca es basa en la freqüència i etiologia de l’asma i la MPOC, la contaminació de l’aire i les malalties cardiorespiratòries i els efectes dels contaminants sobre el desenvolupament neuroconductual en els primers anys de vida de l’infant. El 2014 va guanyar el premi més prestigiós mundialment de medi ambient i recerca en salut, el Premi John Goldsmith.
  • Glòria Carrasco, llicenciada en Ciències Ambientals i especialitzada en salut pública i avaluació de l’exposició a la contaminació atmosfèrica i a altres factors ambientals. Com a investigadora d’ISGlobal treballa per assolir ciutats més saludables i sostenibles en benefici del nostre benestar i salut. Ha format part de diversos estudis dissenyant i duent a terme la part experimental.

En la segona part del Congrés, els estudiants podran mostrar la seva feina amb uns pòsters exposats a la universitat, que els nombrosos agents convidats i experts podran consultar i comentar directament amb els joves que els han realitzat. Finalment es visionaran alguns dels vídeos editats pels propis estudiants durant el desenvolupament de la seva recerca. Es tracta, doncs, d’apropar el món de la recerca i de la gestió ambiental a estudiants de secundària amb l’objectiu que entenguin la problemàtica per poder combatre-la des del coneixement i l’anàlisi.

0 comentaris

Deixa un comentari

¿Vols unir-te a la conversa?
La teva aportació serà benvinguda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada