Filmets Badalona, un altre membre del jurat d’Enlaira’t 2019

Agustí Argelich és director de FILMETS Badalona Film Festival. També és membre de la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català, coordinador de continguts Subtravelling de la Mostra de Curtmetratges al Metro i coordinador de nombrosos programes a TV3 culturals i d’entreteniments. Ha estat jurat de diversos festivals de cinema (Docúpolis, Short Cat Catalan Films, selecció Gaudí 2018, Roda a TMB i molts altres). Tenim la sort que ara sigui membre del jurat d’Enlaira’t 2019.

Ja coneixem als tres membres del jurat dels premis Enlaira’t de l’actual edició centrada en com la publicitat ens condiciona per promoure un model ‘cotxecentrista’ vers un de ‘mobilitat sostenible’. Nosaltres hem demanat als més de 300 estudiants participants que li donin la volta a l’actual publicitat automobilística, i fent servir els seus mateixos recursos i atractius, promoguin al màxim modes més sostenibles de mobilitat com anar a peu, en bicicleta o en transport públic.

Hem aprofitat que comptem amb un jurat molt potent per planteja’ls-hi algunes preguntes. Aquí teniu les respostes de l’Agustí Argelich:

  • Creus que la joventut actual creu en els valors associats al vehicle privat (llibertat, estatus, autonomia, etc.)?

Personalment penso que hi creuen, però per recursos propis no crec que els preocupi massa. Això sí, tenen una consciència plena en el respecte pel medi ambient. Vehicles com bicis, e-bikes i patinets elèctrics estan a l’ordre del dia.

  • Creus que els valors de la publicitat dels vehicles privats està canviant? I la indústria? Creus realment que en 10 anys hi hauran menys cotxes que ara circulant pels carrers?

El missatge publicitari és cada vegada més adreçat a respectar el medi ambient, i en funció de la gama del vehicle, adreçat sempre a col·lectius molt concrets.

Crec que en 10 anys potser disminueixi la circulació de vehicles pels carrers, puntualment en àrees de més densitat de trànsit i contaminació, però ho veig difícil a Barcelona. Les alternatives al cotxe tampoc veig que estiguin subjectes a normatives de seguretat (casc, jaquetes reflectants, etc.). Molt bicing però cap obligació per la seguretat!

El vehicle elèctric tampoc crec que s’imposi a curt termini. No m’imagino una Barcelona on el 80% dels vehicles privats estacionen al carrer i a cada 5 metres un lloc per carregar-los.

Agustí Argelich, FILMETS Badalona.
  • Creus que en el futur ciutats com Barcelona comptaran amb una millor qualitat de l’aire? Estem a temps per canviar-ho? Com?

La qualitat de l’aire depèn de molts factors, també climatològics. Actualment desconec si hi ha moltes indústries contaminants, però des de fa anys veig la fàbrica de ciment a Montcada sense parar 24 hores.

S’han d’imposar mesures dràstiques en episodis de més contaminació, i els polítics només en fan bandera quan no hi ha eleccions. També els empresaris són cada vegada més conscients.

Restringir els vehicles privats al centre de la ciutat seria una bona iniciativa, només amb circulació de transport públic (no contaminant, alguns autobusos generen molt de fum), o circulació per descàrrega controlada i autorització a vehicles concrets de residents. Però aquesta mesura no és electoralista, i no els convé…

L’educació a les escoles també és una eina. Els més joves poden aportar molts d’aquests valors, també domèstics, en el dia a dia!

Agustí Argelí, FILMETS Badalona.
0 comentaris

Deixa un comentari

¿Vols unir-te a la conversa?
La teva aportació serà benvinguda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada