Primeres imatges dels curts d’Enlaira’t 2019

Per una ciutat més neta, millor amb bicicleta,IES Alzina (Júlia, Edison, Nerea, Andrea, Anna).

Els estudiants participants en la present convocatòria d’Enlaira’t 2019 ja ens han començat a enviar algunes mostres dels seus anuncis (curts) sobre mobilitat sostenible, on volen contrarrestar l’actual publicitat del vehicle privat motoritzat. Aprofitant les eines atractives de la publicitat de l’automoció (música, gent jove, missatges clars, diversos plànols, un guió trepidant) ens volen mostrar com és possible promoure una altra manera de moure’ns per la ciutat que beneficiï a tota la ciutadania. Com? Doncs, amb uns carrers més saludables (menys cotxes, menys contaminació), ‘caminables’ i accessibles per a tothom. Uns carrers on les persones tinguin més espai per passejar i anar d’un lloc a l’altre. Més segurs, menys sorollosos, més bonics!

El metro, sempre quan el necessites, IES ALZINA (Dúnia Ahmed, Ana-li Aparicio, Ravindrer kaur, Carla Monreal, Mireia Vega).

També ens volen demostrar que fer servir modes de transport alternatius al cotxe privat també pot esdevenir una opció còmoda i ‘cool’. Es tracta de canviar els valors que mouen a una joventut conscient, que reclama un canvi en les ciutats, i al món. 

En breu, el proper 9 de maig als Cinemes Girona, podrem visionar tots els curts (anuncis) fets per més de 300 estudiants de 8 instituts de Barcelona. Només amb aquestes primeres imatges, la cosa promet: bicicleta, metro, peus caminant i fins i tot, la platja!

Si vols rondar per Barcelona, el transport públic no et decepciona, IES ALZINA (Hugo Sanchís, Yunai Garcia, Xinxiang Zhou, Marc, Moreno, Pol Cabruja).

Cada pas conta, Escola Virolai (Julia Ibarz, Mireia Alvarez, Ferran Marias, Mario Lozano, Mari Martí, Mar Larruy).

La indústria autombolística està desesperada per captar nous clients entre les generacions més joves. Però aquests, en molts casos, ja no troben utilitat en un cotxe. Prefereixen estar ben connectats amb mòbils d’alta gamma que tenir un cotxe per moure’s per una ciutat cada cop més irrespirable. Mostra d’aixó són anuncis com aquest de Toyota, ‘Conduce como piensas’, on un parell de nois que acaben d’aparcar un cotxe híbrid (en una ciutat congestionada) decideixen anar al centre en autobús per evitar el trànsit i estalviar-se haver d’aparcar després. Es nota que s’està intentant arribar a un consumidor més conscient i ‘smart’ que troba que ja no té sentit que cadascú tingui un cotxe i que encara entèn menys que s’hagi d’anar al centre en cotxe o, simplement, circular per la ciutat. És car (comprar el cotxe, seguros de circulació, reparacions i manteniment, aparcament, benzina, etc.) i és insostenible (ocupa espai, contamina, és insegur).

 

0 comentaris

Deixa un comentari

¿Vols unir-te a la conversa?
La teva aportació serà benvinguda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada